Nouseeko painosi hiljaa hiipien vuosi vuodelta ylöspäin? Oletko jatkuvasti väsynyt – välillä jopa oudon uupunut? Epäiletkö kilpirauhasen vajaatoimintaa? Sairastatko useita nuhakuumeita vuodessa? Särkeekö päätäsi usein? Kärsitkö toistuvista suolisto- ja mahavaivoista? Nukutko huonosti? Kärsitkö hormonaalisista ongelmista, migreenistä, PMS- tai vaihdevuosioireista? Stressaatko jatkuvasti – tiedätkö, mitä on lisämunuaisten uupuminen? Entäpä krooninen hiljainen tulehdus kehossa? Terveyden Tukipilarit® -kursseilla opit ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu ja miksi. Lisäksi opit, miten terveydelliset ongelmat ovat ennaltaehkäistävissä ja miten terveys ja energisyys ovat palautettavissa.

Terveyden Tukipilarit® -koulutus on tarkoitettu terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Kurssit sopivat myös elämänsä kuntoon haluaville, kaikille tiedonjanoisille ja alanvaihtoa harkitseville. Jos et ole terveydenhuollon ammattilainen, voit tämän koulutuksen avulla tähdätä myös ravintoneuvojaksi tai FLT Ravintovalmentajaksi®.

Terveydenhuollon ammattilaiset ja ravintovalmentajat ovat myös erittäin tervetulleita kursseille oppimaan uutta ja syventämään ammattitaitoaan. Terveyden Tukipilarit -kurssit ovatkin hyödyllisiä kaikille, jotka haluavat opiskelemaan funktionaalista lääketiedettä. Oletpa sitten kampaaja, personal trainer, pankkitoimihenkilö, sairaanhoitaja, kirjanpitäjä, lentoemäntä, siivooja, sihteeri, kauppatieteilijä, psykologi, opettaja, hieroja tai lastentarhanopettaja, olet lämpimästi tervetullut mahtavaan joukkoomme!

Terveyden Tukipilarit® -koulutus koostuu yhdeksästä eri kurssista, jotka järjestetään lähiopetuksena. Yksi kurssi kestää kaksi päivää (la–su klo 10–16). Kurssit pidetään Helsingissä Mäkelänrinteen lukiossa osoitteessa Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki. Terveyden Tukipilarit -kursseja on mahdollista suorittaa myös verkko-opintoina.

Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia!

Terveyden Tukipilarit -kurssit lyhyesti

Terveyden Tukipilarit -koulutus koostuu yhdeksästä kurssista. Näistä seitsemän ovat pakollisia, jos et ole terveydenhuollon ammattilainen ja tähtäät funktionaalisen lääketieteen koulutukseen. Suosittelemme suorittamaan TT-kurssit järjestyksessä. Jos olet erityisen kiinnostunut jostain aiheesta, esim. TT2 (suolisto ja sen huikea merkitys terveydelle) tai TT9 (migreeni, vaihdevuodet, urheiluravitsemus ja keinotekoiset makeutusaineet), voit osallistua myös yksittäisille TT-kursseille. Toivomme ja suosittelemme kuitenkin, että käyt kurssit järjestyksessä. Tämä erityisesti niille, joilla ei ole aikasempaa kokemusta tai tietämystä aiheesta. Kurssit on suunniteltu niin, että niiden käyminen järjestyksessä (TT1–TT9) johtaa parhaaseen mahdolliseen oppimiseen.

TT1-kurssilla perehdytään terveyden funktionaaliseen näkökulmaan, yksilöllisyyteen ja ruokavalioon. Lisäksi tutustumme moniin myrkkyihin (kuten torjunta-aineet, raskasmetallit, ympäristömyrkyt) ja niiden merkitykseen terveydelle.

TT2-kurssilla sukelletaan suoliston ihmeelliseen maailmaan. Suolisto ja siellä asuvat bakteerit ovat uskomattoman tärkeitä hyvinvoinnillemme. Opit mm. mitä erilaisille suolistovaivoille kuten närästykselle, ärtyneen suolen oireyhtymälle, ummetukselle, divertikkeleille ja dysbioosille on tehtävissä. Tutustumme myös siihen, miten maksa toimii, millainen on sen myrkynpoistojärjestelmä ja minkälainen ruoka vaalii maksan terveyttä.

TT3-kurssilla selviää, miten rakennetaan vahva immuunipuolustus. Lisäksi opimme, mitä ruokaa aivot tarvitsevat, eli miten voit ravita aivojasi mahdollisimman hyvin. Opit myös, mitä tekijöitä on vältettävä ja mitkä tekijät kiihdyttävät aivojen rappeutumista. Käsittelemme lisäksi masennusta ja unihäiriöitä sekä niiden hoitoa.

TT4-kurssi on hormonien hurmaa. Pääset oppimaan, miten häiriintynyt insuliiniaineenvaihdunta ja stressi vaikuttavat terveyteen. Opit myös PMS-vaivoista sekä niiden hoidosta. Lisäksi käsittelemme lisämunuaisten uupumusta ja kilpirauhasen vajaatoimintaa (hypotyreoosi) sekä jodin merkitystä elimistölle. Opit käytännössä, miten vaikuttaa edellä mainittuihin vaivoihin.

TT5-kurssilla käsittelemme nykyajan ehkäpä suurinta vitsausta – kroonista hiljaista tulehdusta, joka on lähes kaikkien kroonisten sairauksien taustalla. Perehdymme mistä ja miten se syntyy sekä miten sitä voi ehkäistä. Opit myös, miten kehon rasvakudos, geenit ja ympäristötekijät vaikuttavat krooniseen hiljaiseen tulehdukseen. Kurssin jälkeen tiedät, mitä on tehtävissä, jos kehossa velloo krooninen hiljainen tulehdus.

TT6-kurssilla pääset kurkistamaan solun sisään. Syvennymme soluaineenvaihduntaan ja biokemiaan. Tarkastelemme mitä solussa tapahtuu ja miksi. Mitä ovat ihanat mitokondriot ja mitä tapahtuu, jos ne eivät toimi kunnolla? Ymmärrät myös, mihin solu tarvitsee vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja rasvahappoja. Samalla opit, kuinka haitalliset aineet voivat vaikuttaa solun toiminnan heikentymiseen tai jopa aiheuttaa solukuoleman.

TT7 on ravintolisien peruskurssi. Käsittelemme mm. vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, antioksidantteja, rasvahappoja ja aminohappoja. Kurssin jälkeen tiedät esimerkiksi, miten C-vitamiini vaikuttaa elimistössäsi, miksi rasvahapot ovat tärkeitä ja mitä hyötyä on antioksidanteista. Opit miksi, milloin ja millä tavalla mitäkin ravintolisää tulee käyttää, jotta saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. Opit myös, milloin tiettyjä ravintolisiä ei tule käyttää.

TT8 on ravintolisien jatkokurssi. Siinä perehdymme muun muassa vaihdevuosiin, suoliston hyvinvointiin, uniongelmiin sekä stressiin liittyviin ravintolisiin. Ymmärrät tärkeimmät asiat ravintolisien annostuksista sekä yhdistelmistä. Opit myös, mitkä ravintolisät ovat tärkeitä aivojen optimaalisen toiminnan saavuttamiseksi.

TT9-kurssi syntyi kurssilaisten toiveista. Se koostuu urheiluravitsemusosuudesta, jossa käsittelemme ravintoa osana urheilijan kokonaisvaltaista valmentautumista. Lisäksi opit migreenin ja vaihdevuosivaivojen hoito-ohjelman funktionaalisen lääketieteen periaatteiden mukaan. Opiskelemme myös, miten keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat ihmisen terveyteen.

Tarkemmat tiedot

Terveyden Tukipilarit -kurssit järjestetään Helsingissä Mäkelänrinteen lukiossa (Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki). Kurssiviikonloppuina opiskellaan lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Yhden kurssin eli kurssiviikonlopun hinta on 300 eur ja se sisältää opetuksen ja kurssimateriaalin. Kurssihinta sisältää arvonlisäveroa 24 %. Tentit maksavat 30 eur/kurssi.

Kurssien opettajina toimivat:
– Funktionaalisen lääketieteen kouluttaja, ravitsemusasiantuntija ja tekniikan lisensiaatti Paula Heinonen
– Biokemian tri Leea Pelto
– Liikuntatieteiden maisteri (pääaineena liikuntafysiologia), Heikki Huovinen, Hintsa Performance.

Ilmoittautuminen ja lisätiedustelut

Voit ostaa haluamasi kurssin verkkosivuiltamme. Tenttiminen onnistuu pian verkkovalmennussivustollamme.

Palvelemme puhelimitse koulutusasioissa:
Puh. 050 5244 524 arkisin klo 10–16

Muuna aikana jätäthän vastaajaan viestin, niin palaamme asiaan. Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostitse asiakaspalvelu@paulaheinonen.fi