Tarinani

Elämäni ei todellakaan ole ollut pelkkää terveyden ja hyvän olon huumaa.

Olin jo lapsena monisairas, sillä kärsin mm. rajuista migreenikohtauksista, allergiasta ja atopiasta sekä jatkuvista poskiontelo- ja keuhkoputkentulehduksista. Jouduin syömään hurjia määriä lukemattomia erilaisia lääkkeitä, kun oireitani pyrittiin helpottamaan.

Palo funktionaaliseen lääketieteeseen syttyi minussa 1990-luvulla, kun sairastuin vakavaan, työperäiseen astmaan. Se tuhosi terveyteni ja toimintakykyni lähes täydellisesti.

Sairaalassa maatessani päätin, että on pakko olla jotain enemmän, mitä voisin tehdä terveyteni eteen. Tämä taistelu herätti minussa tiedonjanon, joka ei ole sammunut vielä tänäkään päivänä.

Opiskelin paljon ja kuljin pitkän tien, mutta onnistuin lopulta parantamaan itseni.

Ja jos se on mahdollista minulle, se on mahdollista myös sinulle.

Minä

Olen Paula Heinonen, funktionaalisen lääketieteen asiantuntija ja kolmen nuoren miehen äiti. Koulutustaustaltani olen soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi-insinööri Helsingin teknillisestä korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto). Jatko-opiskelujeni osalta olen myös Tekniikan lisensiaatti, pääaineina soveltava mikrobiologia, biotekniikka ja elintarviketeknologia.

Valmistuttuani toimin tutkijana viiden vuoden ajan kansainvälisessä biotekniikka- ja ravitsemusalan yhtiössä. Seuraavat kahdeksan vuotta toimin teollisoikeuksien parissa ja vastasin tutkimuksen suojaamisesta muun muassa ravitsemuksen, suolistotutkimuksen, geenitekniikan ja entsymologian sekä terveysvaikutteisen ravinnon alalla samassa yhtiössä.

Toistakymmentä vuotta kestänyt työni tutkijana ja teollisoikeuspäällikkönä antoi loistavan pohjan ymmärtää ravitsemuksen, suolistoterveyden ja biokemiallisten prosessien välisiä yhteyksiä. Funktionaalinen lääketiede tarjosi tähän luontevan, kokonaisvaltaiseen ajatteluun perustuvan jatkon. Olen 90-luvulta lähtien perehtynyt funktionaaliseen lääketieteeseen muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja ympäri Eurooppaa. Vuonna 1997 perustin koulutus- ja konsultointiyritys Pro Health Oy:n.

Visioni

Haluaisin nähdä maailman, jossa terveydenhoidossa tunnustetaan ja ruokateollisuudessa ymmärretään ravinnon merkitys ihmisen terveydelle. Haluaisin nähdä Suomen, jossa akuuttien sairastapauksien lisäksi osaamme hoitaa erinoimaisesti myös kroonisia kansansairauksia, kuten esimerkiksi ylipainoa, tyypin 2 diabetestä, osteoporoosia, väsymystä, masennusta, stressiä sekä sydän- ja verisuonisairauksia. Tiede ja keinot tähän ovat jo olemassa.

Pyrkiessäni tähän tavoitteeseen olen kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia ja luennoinut kymmenille tuhansille ihmisille ympäri Suomea työhyvinvoinnista, ravitsemuksesta, suoliston merkityksestä terveydelle ja erilaisista terveysongelmista niin yrityksissä kuin yleisötilaisuuksissakin.

Koulutan myös ravitsemuksen ammattilaisia (FLT Ravintovalmentaja®) sekä FLT Lääkäreitä. Vuonna 2012 perustin Terveyden Tukipilarit -koulutusohjelman, joka on tarkoitettu kaikille terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille ihmisille. Tein kahdeksan vuotta myös jokaviikkoista terveyttä ja hyvinvointia käsittelevää radio-ohjelmaa, jonka jaksot ovat kuunneltavissa terveydentukipilarit.fi -sivustolla. Lisäksi olen kirjoittanut kolme terveystiedekirjaa, jotka löydät tästä alta.

Kirjat